dijous, 14 de novembre del 2013

La Festa del Cine i altres ofertes

A finals d'aquest passat mes d'octubre, es va celebrar la Festa del Cinema a tota Espanya. Una iniciativa en la que qualsevol persona es podia apuntar i rebia un full amb les seves dades i el seu DNI. Això li permetia assistir a qualsevol sessió d'aquells tres dies pel preu de 2,90€.
Aquest any, va ser un èxit total i en dos dels tres dies, 850.000 espectadors va anar al cinema. L'aspecte dels cinemes feia goig, hi havien cues llarguíssimes i s'havia d'anar a fer cua una hora abans per poder adquirir la teva entrada.

Les dades són realment astronòmiques i es calcula que en aquests tres dies el nombre d'espectadors va augmentar en un 900%. Tot i el gran èxit, els propietaris dels cinemes reconeixen que les entrades a 2,90 durant un any farien insostenible el cinema.

El que ha quedat demostrat és que la gent valora el cinema de la gran pantalla, i això està creant molt debat. Possiblement, 2,90€ és un preu massa baix perquè els cinemes tinguin rendiment, però ens hauríem de plantejar reduir l'import o fer més ofertes, per animar a la gent a mirar pel·lícules al cinema.

A part, 5 pel·lícules espanyoles estan entre les 10 més vistes d'aquets tres dies i deixa clar la gran qualitat que hi ha en el país. Això fa menjar-se les paraules al Ministre Montoro, el qual uns dies abans havia atacat contra el cinema espanyol, posant en dubte la seva qualitat.

Tot i això, altres cinemes també s'estan promocionant per fer més ofertes d'aquestes. El grup Icària Cines fa una oferta en la que et pots apuntar a través de la seva pàgina de Facebook. La oferta permet assistir a una sessió dels dies 18, 19, 0 20 de novembre pel preu de 3,50€ (només a cinemes de la marca Icària).

Coses com aquestes demostren que la gent estima el cinema, i que si no el pot pagar és per l'elevat preu i el 21% d'IVA, i no perquè existeixin males produccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada