dimecres, 13 de novembre del 2013

La pel·lícula de la setmana: "Captain Philips"

Aquesta setmana us presentem la pel·lícula Captain Philips, un film dirigit pel britànic Paul Greengrass (director de la saga de Bourne, o Green Zone). Possiblement, molts de vosaltres ja l'heu pogut veure ja que porta un mes en cartellera. Tot i això, des del nostre blog us vull donar el meu punt de vista sobre la pel·lícula i que vosaltres també opineu al respecte.


La història narrada a Captain Philips està basada en uns fets reals, que van succeir l'any 2009 a les costes de Somàlia, a l'Oceà Índic. Richard Philips (Tom Hanks) A captain's duty i el que ha fet el director, és adaptar aquesta aventura al cinema.

, el capità, va relatar els fets en un llibre titulat
Richard Philips és el capità del "MV Maersk Alabama", un vaixell molt gran de càrrega que transporta mercaderies, i ha de portar el vaixell de Yemen fins a Mombasa amb el perill que hi ha pel camí: els Pirates de les costes de Somàlia. Un dia detecten dos llanxes motores que els segueixen a tota velocitat però els aconsegueixen esquivar. Però el següent dia, els pirates tornen a l'atac i Abduwali Muse i els seus tres homes aconsegueixen assaltar el vaixell.
La idea inicial dels pirates és segrestar el vaixell perquè l'empresa d'aquest pagui el rescat. Però les coses es compliquen a bord i mentres els pirates retenen el capità com a hostatge, una part de la tripulació aconsegueix retenir al cap dels pirates. Al moment de fer el canvi del pirata pel capità, els pirates aconsegueixen escapar amb un dels bots salvavides amb el seu cap i el capità Philips.
A partir d'aquí s'inicia una carrera a contrarellotge entre el bot salvavides dels pirates, el vaixell mercantil i la US Army, que intervé en el segrest ràpidament. Si els pirates arriben a la costa, la vida del capità es posaria en perill.
Finalment, quan Philips es a punt de ser executat pels pirates, tres franctiradors maten a 3 pirates i el quart queda detingut.
Philips queda en shock total.


Aquests fets reals donaven molt de suc al director per fer una gran pel·lícula i realment ho aconsegueix. El fet de portar l'etiqueta "basada en fets reals" a vegades pot provocar diversitat d'opinions per la manera de com s'expliquen els fets. Però Greengrass ens presenta un film que, tot i la seva llarga durada (134 minuts), és molt dinàmic i a l'hora mostra una crua realitat.
Greengrass combina grans plans generals aèris on mostra panoràmiques espectaculars amb moments on es roda amb la càmera en mà, amb molts primers plans i textura granulada. I es una molt bona combinació.

La pel·lícula no té cap rere fons d'entrada, només és limita a explicar els fets tal i com es van explicar. Tot i això es detecta cert patriotisme americà al final, amb l'arribada triumfal de la marina Nord Americana i el rescat posterior. Quin remei, són americans....

                                                            Tràiler de la pel·lícula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada